Project Description

Location
Zhuhai, China
Status
Concept
Building Type
Education

Skills
Architecture
Landscape Architecture
Interior Design

We have designed a library that is more than a building. The design, which creates a micro campus, expresses each building element separately. Our team have used this concept, to define public, semi-public and private spaces.

Throughout the design process, we created a building that links its key routes across the campus. This naturally draws students into its centre and also creates interaction with the new and vibrant spaces.

The building integrates with the landscape to create a natural gathering place. We have studied the previous landscape, and therefore, have adopted an informal organic quality. This allows the green space to link into the new forms and creates a rich waterfront edge.